176 éves Társulatunk évi rendes, tisztújító közgyűlését április 11-én tartotta a Magyar Természettudományi Társulat Semsey Andor termében. A nagyszámú (97 fő) hallgatóság sorában köszönthettük a határon túli és a hazai partnerszervezetek vezető képviselőit is.  A Közgyűlés döntött a Társulat hivatalos német  (Ungarische Gesellschaft für Naturwissenschaften) és angol nyelvű (Hungarian Society of Natural Sciences) elnevezése tárgyában.

IMG_6164.JPG

Media Folder: 

Személyi kérdésekben az alábbi döntések születtek:

A Közgyűlés tiszteletbeli tagjává választotta prof. dr. Solti László urat, akadémikust, az MTT Biológiai Szakosztályának korábbi elnökét és prof.dr. Pokol György urat, az MTA doktorát, az MTA Természettudományi Központ főigazgatóját, Társulatunk Kémiai Szakosztályának volt elnökét.

A Közgyűlés újabb alelnököt választott prof.dr. Sótonyi Péter úr, az MTA doktora, az Állatorvostudományi Egyetem rektora személyében.  A Biológiai Szakosztály új elnöke dr.Dévai György úr, professor emeritus, az MTA doktora, a Debreceni Egyetem oktatója. A Földtudományi Szakosztály megválasztott elnöke prof.dr. Harangi Szabolcs úr, az MTA doktora, az ELTE TTK Ásványtan-Geokémiai Tsz. vezetője lett. A Közgyűlés a külhoni társszervezetek képviselőjeként új elnökségi tagot választott dr. Tonk Szende asszony, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának adjunktusa személyében. A Társulat további vezető posztjain nincsenek változások.

Az Elnökség Bugát Pál – Szentágothai János érmet adományozott Balogh Terézia tanárnőnek, a szentesi Koszta József Általános Iskola szaktanárának.

 

Dr. Tonk Szende beszéde (pdf)